- هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
اثر کلیب ماپین
این کتاب نوشته کلیب ماپین است روزنامه نگار امریکایی و فعال سیاسی جوانی است که آن را در ۲۱۰ صفحه در سال ۲۰۲۱ به عنوان راهنمایی آموزشی برای «مرکز نوآوری های سیاسی» تهیه کرده است.
ماپین کتابهای متعددی در دفاع از سوسیالیسم و افشای روابط امپریالیستی نوشته است. او در جنبش اشغال وال استریت مشارکت داشته و طرفدار همبستگی بینالمللی و سوسیالیسم قرن بیستویکمی است. او سفرهای زیادی به کشورهای امریکای لاتین و خاورمیانه و از جمله ایران کرده است.
او در کتاب حاضر مینویسد که در سراسر تاریخ انسانی دو گرایش بارز نمود داشته است. از یکسو، سازندگان شهر؛ از جمله نوآوران، دانشمندان، فیلسوفها، وحدتآفرینان، قهرمانان، شاعران، نقاشان، معماران، مساواتطلبان، پایهگذاران همبستگی، خردگرایان، شورشیان روشنگر، حامیان ستمدیدگان و… وجود دارند؛ یعنی افرادی که تمدن را به شرایط زیستی فراتری میبرند. و در سوی دیگر ویرانگران، مانند مهاجمان، ماشینشکنان، نفرتپراکنان، ستایشگران نادانی، مردمفریبان، و… که پلیدیها و بدویت را اشاعه می دهند.
این دو گرایش بارز، از طلوع تاریخ انسان و جامعه طبقاتی وجود داشتهاند. سرشت نبرد مداومی که میان تمدنها و فرهنگها، درون تمدنها و فرهنگها، و حتی درون خودِ افراد در جوش و خروش بوده، به این پرسش اصلی منتهی شده است: آیا انسان از موهبت خردگرایی و خلاقیت خود برای پیشرفت بهسوی دستآوردهای بزرگتر و دنیایی بهتر بهره میبرد؟ یا ویرانگران با ذات انسانیت مخالفت میکنند و ما را تا حد موجوداتی کمتر هوشمند پایین میکشند؟
این دو گرایش سازنده و ویرانگر در مسیر تاریخ، از دوران باستان تا جهان کنونی، در کتاب پیگیری میشود؛ آنگاه به ظهور سوسیالیسم و مبارزه با سرمایهداری و امپریالیسم میرسد و دلایل عقبنشینی کنونی سوسیالیسم مانند به انحراف کشاندن جریان چپ، تبلیغات گسترده ضدسوسیالیستی و فعالیتهای مخرب دستگاههای اطلاعاتی را شرح میدهد.
در ادامه سرشت سوسیالیسم در قرن بیستویکم و نقش انطباق بزرگ چین ارائه میشود. بخشهای زیادی از کتاب بازتابدهنده نظرات و نوشتههای پیشگامان سوسیالیسم و مارکسیسم است.
در پایان هر فصل، با تأکید بر نقش آموزشی کتاب، پرسشهایی مطالعاتی برای کمک به بحثهای گروهی آمده است. فصل اول کتاب با تصاویر تاریخی متعددی مصور شده است.
اثر جان اسمیت
کتاب امپریالیسم در قرن بیستویکم پژوهشی است دربارهٔ رابطه میان کشورهای محوری سرمایهداری و دیگر کشورهای جهان در عصر جهانی سازی امپریالیستی.
جان اسمیت با پیگیری تولید کالاهای نمادینی معین -تی شرت، فنجانی قهوه، و آیفون- آغاز میکند و نشان میدهد که تولید آنها چگونه جریان پول را از جنوب جهان به سوی ادارات مرکزی شرکت های فراملیتی در شمال به وجود می آورد.
اسمیت با به کار گرفتن یک روش شناسی مارکسیستی اندیشمندانه استدلال می کند که این کشورها به کمک سازوکار بازار و روشی تهاجمی در گزینش مکانهایی با دستمزد پایین از کارگران جنوبی کسب سود می کنند، پدیدهای به نام دادوستد کار.
جان اسمیت کارگر سکوی نفتی، راننده اتوبوس، و مهندس ارتباطات از راه دور ، کنشگری پرسابقه در مخالفت با جنگ و فعال در جنبش های همبستگی با امریکای لاتین بوده است. او مدرک دکترای خود را از دانشگاه شفیلد در سال ۲۰۱۰ دریافت کرد.