این مجموعه شامل سه نمایشنامه با رجوع به رخدادهای تاریخی است.
پوراندخت: محور اصلی نمایشنامه (پوراندخت) عبارت است از بیان نقش مادرانه زن در یک فرصت تاریخی و اعتمادی که یک زن میتواند در جامعه برانگیزد و در برابرش منافع متضاد موجود. پوراندخت گرچه یک شاهزاده و میراثبر همه وجوه حاکمان فئودال است، اما در درون خود به عنوان یک زن نمیتواند نسبت به امور عاطفی زندگی بیرحم باشد، و خود قربانی این واقعیت میشود.
ابومسلم: مضمون اصلی این نمایشنامه، بر اساس مستندات تاریخی، شامل تأثیر تضاد منافع است بر کنشهای سیاسی و نظامی در تاریخ ایران، با بیان سرنوشت تلخ ابومسلم در این بستر. در این نمایشنامه که بر اساس رویدادهای واقعی تاریخی نوشته شده است، جدال فئودالها اعم از کوچک و بزرگ بر سر حکمرانی و بهرهکشی از تودهها از یکسو و مناسبات آنان با حاکم بزرگ وقت (خلیفه)، که این نیز خود منبعث از همان تضاد منافع است و نهایتاً سرنوشت تلخی را برای ابومسلم رقم میزند، نشان داده شده است.
مغول: نمایشنامهای مبتنی بر رخدادهای تاریخی مستند، با محورهای اصلی ضدجنگ، همانندی انسانها، پیوندها و همبستگیهای انسانی، و نفی قومگرایی. در این نمایشنامه کشاورزانی میخواهند مغولی را که در ایران زاده شده، برانند و نابود کنند. امّا در گفتوگوی با پیران قوم موضوع چنین روشن میشود که نه سربازان مغول که منافع اربابان هر دو طرف مغول و ایرانی مسبّب همه نگونبختیها بوده است، و او نیز انسانی است مانند دیگران و به سبب چنین منافعی به این سوی جهان کشانیده شده است.